in verbinding

met je eigen natuur

Bij jezelf blijven

Bij jezelf blijven. Dat klinkt altijd zo logisch en makkelijk. In real life blijkt dat soms toch echt lastig te zijn…

Nog niet zo lang geleden ben ik gestart met het vormgeven van mijn droom: hoe fantastisch is dat! Ik had ideeën en plannen en kwam in een bijna zinderende flow terecht! Maar in plaats van dat ik bezig was met wat IK hiermee wilde, was ik steeds meer bezig met wat ANDEREN zouden willen of vinden, hoe ik het beste aan kon sluiten bij hun behoefte, hoe ik antwoord kon geven op hun vraag.
Ik dwaalde steeds meer af van wat ik zou willen. Ik dwaalde steeds meer af van mijzelf.

Vorige week herlas ik mijn eigen gedicht: ‘Aarde Vrouwe is wie ik ben.’ Door die eerste zin te lezen, kwam ik direct terug bij mijn eigen kern, bij mijn eigen energie.

Want Aarde Vrouwe is wie ik ben.
Van daaruit wil ik creëren.
Van daaruit wil ik vormgeven.
De natuur kan ons zo veel vertellen, ons zo veel leren. Als Aarde Vrouwe wil ik hiermee werken, hier over vertellen, hier over delen. Ik wil mensen weer meer bewust laten zijn van hun verbinding met de natuur, zodat ze ook weer meer in verbinding met zichzelf kunnen komen. Dat is waar mijn hart ligt.
Dat is het pad dat ik wil volgen.
Dat is mijn pad. En niet dat van een ander.

Dus als ik afdwaal van dat wat ik werkelijk wil, als ik weer meer bezig ben met wat anderen zouden willen of vinden, fluister ik zachtjes tegen mijzelf ‘Aarde Vrouwe is wie ik ben’ en kom ik weer thuis bij mijzelf.

Archief

Chronologisch
Categorieën