in verbinding

met mijn eigen natuur

De Geliefde

De Geliefde

Ik ben de Geliefde. 
Ik heb lief met heel mijn zijn.
Mijn omgeving, mijn dierbaren, het leven
heb ik lief.

En ik heb mijzelf lief.
Mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel.

Liefhebben, 
houden van, 
is de oorsprong 
van wie ik ben, wat ik zeg en wat ik doe.

Laat mij je meenemen 
naar je eigen hart.
En ontdek dat er liefde is in overvloed.
Voor jou, voor mij, voor iedereen.

Creature from my soul

De Geliefde is ontstaan als creature from my soul. Vanuit een spontane krabbel dus. Ik noemde haar gelijk She who loves. Dus dat ze met liefde te maken had, was vanaf het begin al duidelijk. Ik was ook gelijk verliefd op haar. Ik vond en vind haar uitstraling zacht en teder. Ze heeft gewoon lief met heel haar zijn en heeft geen andere agenda dan dat. Dat zij mijn oervorm voor de Geliefde moest worden, was duidelijk. Met liefde heb ik haar verder passend ‘aangekleed’.

Waar liefde is, is hoop

Vormgegeven vanuit liefde, laat zij zich in liefde aan de wereld zien. En met alles wat er gaande is, kan de wereld wel wat meer liefde gebruiken. Laat de liefde ons anker zijn in mooie en in moeilijkere tijden. 

Anker

Het anker heeft voor mij persoonlijk ook een heel bijzondere betekenis. Eind 2021 hebben mijn vader, mijn zus en ik een tatoeage laten zetten van een anker. Voor ons is het een symbool voor onze verbinding en onze liefde voor elkaar.

Regenboog

Naast het anker, heb ik ook heel bewust de vleugels van de Geliefde de regenboogkleuren gegeven. Want de liefde waar het hier om gaat, gaat over alle liefde die bestaat. Liefde kent geen voorwaarden en heeft geen beperkingen. Liefde is voor alles en iedereen. Ook voor jezelf…

Ik hou van mij

ik hou van mij
om wie ik ben 

van mijn diepste binnenste
tot mijn uiterste buitenste

hou ik van mij
zoals ik ben 

in al mijn vormen
in heel mijn zijn
in al mijn dromen
in al mijn werkelijkheden

hou ik van mij
zoals ik ben

want

ik ben ik
ik ben liefdevol
ik ben waardevol

en dus

hou ik van mij 
zoals ik ben 

~

In contact komen met de Geliefde in jezelf

Vertel jezelf zo vaak mogelijk dat je van jezelf houdt. Geloof je het eigenlijk niet dat je van jezelf houdt? Fake it until you believe it! Dat klinkt misschien wat vreemd, maar het werkt echt. Hoe vaker je iets hoort, hoe meer je erin gaat geloven. Dus vertel jezelf minimaal één keer per dag dat je van jezelf houdt. Je kan ook bijvoorbeeld iedere dag het gedichtje dat hierboven staat aan jezelf voorlezen.

Een gedachte om mee te nemen: Wat heb jij nodig om meer liefde in je leven toe te laten?

Meer Geliefde?

In Oervrouw Magazine nr. 4 vind je meer informatie over de Geliefde en meer oefeningen om in contact te komen met de Geliefde in jezelf

Terug naar Vrouwelijke Oervormen