in verbinding

met je eigen natuur

Over worstelingen, trouw zijn aan mijzelf en mijn liefde voor de natuur

Ik wil graag wat met je delen. Over mijn onzekerheid, over trouw zijn aan mijzelf, over gewoon een stukje uit mijn leven.

In november dit jaar start mijn nieuwe jaartraining. Een jaartraining die uit mijn liefde voor de natuur is ontstaan en die ik met zo veel plezier geef. Omdat ik zie en weet wat de natuur deelnemers kan brengen: inzicht in hun eigen persoonlijke cyclus, een diepere verbinding met de natuur en daarmee ook met zichzelf, waardoor ze ook echt stappen kunnen nemen in hun dagelijks leven. En natuurlijk is het ook gewoon heel ontspannen om buiten in de natuur te zijn.

De jaartraining start maar één keer per jaar en dan ook nog in de donkere tijd van het jaar. Dat is een hele bewuste keuze van mij. Zo kunnen we samen vanuit de rust en stilte in de donkere tijd, ons voorbereiden op dat wat komen gaat, op dat wat mag gaan ontstaan wanneer de dagen weer gaan lengen.

Een bewuste keuze dus. Wel een keuze waarmee ik mijzelf voor het blok zet. Want alles hangt af van die startdatum. Als het dan niet rond is, zal ik een jaar moeten wachten voordat ik de training weer aan kan bieden.

En dat vind ik spannend. Rete-spannend zelfs. Want stel dat er geen deelnemers zijn. Wat dan? Wat zegt dat over mij? Wat zegt dat over wat ik te bieden heb?

In de ideale wereld weten vreemden mij moeiteloos te vinden en zouden de deelnemers zich spontaan aanmelden voor de jaartraining.
Maar dit is geen ideale wereld en ik heb hier zelf wat in te doen. Ik heb hier zelf stappen in te zetten. Ik zal iets met marketing moeten doen, en dat roept weerstand bij me op…

Ik verdiep me er echt wel in, in marketing bedoel ik. Ik volg trainingen, webinars, workshops. Maar het voelt zo allemaal niet ‘ik’. Het voelt zo nep. Alsof het alleen maar gaat om het verkopen van je product. Ik wil geen ‘product’ verkopen. Ik wil iets aanbieden vanuit mijn ziel. Ik wil trouw zijn aan mijzelf. Ik wil trouw en echt zijn in wat ik doe en laat zien. Ik wil delen vanuit wie ik werkelijk ben. Ook al is dat waarschijnlijk ‘marketing-technisch’ gezien niet handig.

Eén keer per jaar in de donkere tijd van het jaar starten, is ‘marketing-technisch’ gezien niet handig.
Maar het is wel waar ik voor sta.
Dat ik dit stukje over mijn onzekerheid nu hier met jou deel, zal ‘marketing-technisch’ gezien ook niet handig zijn.
Maar dat is wel wat er momenteel speelt bij mij en wat ik graag wil delen.

Het is en het blijft een worsteling om hier mijn weg in te vinden. Mijn weg, waar ik me goed bij voel, waarbij ik trouw blijf aan mezelf, no matter what. Ook al betekent dat misschien geen deelnemers… Trouw zijn aan mijzelf.

Dus blijf ik hier delen met jou. Over mijn worstelingen, mijn onzekerheden, mijn successen en mijn liefde voor de natuur. Over mijn ‘life in progress’…

En mocht je na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden zijn naar de jaartraining, dan kan je hier meer informatie vinden:
life-in-progress.nl/jaartraining/
(haha, doe ik stiekem toch een beetje aan marketing…)

Liefs Liset
???

Archief

Chronologisch
Categorieën